Torsk med senapssås

Torsk med senapssås


Ingredienser

10 personer

  • Torsk
  • Potatis
  • 750 g helmjölk
  • 100 liter grädde 38 %
  • 150 g vatten
  • 20 g honung
  • 20 g OSCAR® Premium Citron Pasta 
  • Salt, peppar och citronsaft
  • 100 g OSCAR® Roux flytande redning (ca 100 g per liter sås)

Förberedelse

  1. Krydda torskbitarna med salt och peppar. Förbered potatisen.
  2. Värm helmjölk, grädde och vatten i en kastrull. Undvik att det kokar över.
  3. Tillsätt honung och OSCAR® Premium Citron Pasta och låt det värmas upp igen.
  4. Vispa ner den flytande rouxen i vätskan tills såsen tjocknar. Justera konsistensen efter önskemål.
  5. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  6. Ånga eller stek torsken färdig, servera med potatis och häll över såsen.

Tips: Justera tjockleken med mer vätska eller roux efter behov.

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Roux – flytande redning

OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.