Torsk med senapssås
Ingredienser
10 personer
- Torsk
- Potatis
- 750 g helmjölk
- 100 liter grädde 38 %
- 150 g vatten
- 20 g honung
- 20 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- Salt, peppar och citronsaft
- 100 g OSCAR® Roux flytande redning (ca 100 g per liter sås)
Förberedelse
- Krydda torskbitarna med salt och peppar. Förbered potatisen.
- Värm helmjölk, grädde och vatten i en kastrull. Undvik att det kokar över.
- Tillsätt honung och OSCAR® Premium Citron Pasta och låt det värmas upp igen.
- Vispa ner den flytande rouxen i vätskan tills såsen tjocknar. Justera konsistensen efter önskemål.
- Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Ånga eller stek torsken färdig, servera med potatis och häll över såsen.
Tips: Justera tjockleken med mer vätska eller roux efter behov.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Roux – flytande redning
OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.