Taiwanesisk nötkötts- och...

Taiwanesisk nötkötts- och nudelsoppa


Ingredienser

10 personer

  • 2 kg nötbog i stora tärningar
  • olja (för brynning)
  • 2 lökar, delade i fyra delar
  • 6 vitlöksklyftor, krossade
  • 100 g ingefära, skivad
  • 1 tsk Szechuanpeppar, krossad
  • 5 st stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 200 g mörk soja
  • 200 g risvin
  • 30 g chili-olja
  • 100 g farinsocker
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 l OSCAR® Signature Köttbuljong
  • 1 l vatten
  • vetenudlar
  • grönsaker och örter

Förberedelse

  1. Bryn köttet ordentligt i olja på alla sidor och ta sedan bort från pannan.
  2. Rosta lök, vitlök, ingefära och kryddor i samma panna tills de är lätt karamelliserade.
  3. Tillsätt soja, risvin, chiliolja, farinsocker, tomatpuré, OSCAR® Signature Köttbuljong och vatten.
  4. Lägg tillbaka köttet i pannan. Koka upp rätten och låt sjuda under lock i 2,5-3 timmar tills köttet är mört.
  5. Sila soppan och smaka av med mer soja, buljong eller socker.
  6. Koka vetenudlarna och lägg dem i en skål. Toppa med kött, varm soppa, grönsaker och örter.

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler