
Taiwanesisk nötkötts- och nudelsoppa
Ingredienser
10 personer
- 2 kg nötbog i stora tärningar
- olja (för brynning)
- 2 lökar, delade i fyra delar
- 6 vitlöksklyftor, krossade
- 100 g ingefära, skivad
- 1 tsk Szechuanpeppar, krossad
- 5 st stjärnanis
- 2 kanelstänger
- 200 g mörk soja
- 200 g risvin
- 30 g chili-olja
- 100 g farinsocker
- 1 tsk tomatpuré
- 1 l OSCAR® Signature Köttbuljong
- 1 l vatten
- vetenudlar
- grönsaker och örter
Förberedelse
- Bryn köttet ordentligt i olja på alla sidor och ta sedan bort från pannan.
- Rosta lök, vitlök, ingefära och kryddor i samma panna tills de är lätt karamelliserade.
- Tillsätt soja, risvin, chiliolja, farinsocker, tomatpuré, OSCAR® Signature Köttbuljong och vatten.
- Lägg tillbaka köttet i pannan. Koka upp rätten och låt sjuda under lock i 2,5-3 timmar tills köttet är mört.
- Sila soppan och smaka av med mer soja, buljong eller socker.
- Koka vetenudlarna och lägg dem i en skål. Toppa med kött, varm soppa, grönsaker och örter.