Ingredienser

10 personer

  • 10 kycklingbröst (eller 4 hela kycklingar)
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 20 g OSCAR® Premium Citron Pasta 
  • 500 g grädde 38 %
  • 250 g vatten
  • 80 g OSCAR® Premium Stekt Kycklingfond Pasta
  • 70 g OSCAR® Roux flytande redning
  • Salt, peppar och citronsaft
  • Färska örter

Förberedelse

  1. Förbered kycklingarna.
  2. Fräs lök och vitlök i kycklingfettet. Tillsätt OSCAR® Premium Citron Pasta och koka in.
  3. Tillsätt vatten, grädde och OSCAR® Premium Stekt Kycklingfond Pasta. Rör om tills glacen har lösts upp.
  4. Tillsätt rouxen lite i taget tills såsen får en krämig konsistens. Smaka av.
  5. Skär kycklingen i bitar och servera med såsen och örterna.

Tips: Såsen kan varieras med svamp eller dragon.

Inspiration

OSCAR® Roux – flytande redning

OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.