
Shio Ramen med saltad citron
Ingredienser
10 personer
- 40 körsbärstomater
- 100 g neutral olja
- salt
- 250 g vit lök eller schalottenlök
- 50 g vitlök
- 150 g OSCAR® Premium Citron pasta
- 1 l vatten
- 1 l OSCAR® Signature Kycklingbuljong
- 50 g OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
- 450 g nudlar
- 10 sojamarinerade ägg
- Sojabräserad fläskfilé
Förberedelse
- Vänd tomaterna med lite olja och salt och baka dem i ugnen på 110°C i 1,5 timmar.
- Förbered taran. Hacka löken fint och karamellisera på låg värm tills den är gyllenbrun. När den svalnat, smaksätt med Premium Citron pasta och extra salt. Smaken ska vara intensiv och tydligt salt.
- Koka upp vatten, buljong och fond koncentrat. Smaka av soppan med tara, eller tillsätt tara direkt i skålen vid servering.
Tips: Soppan kan även tillagas i en vegansk version med OSCAR® Signature Grönsaksbuljong Ekologisk och OSCAR® Veganska Kycklingsmak krydda.