
Phở Bò
Ingredienser
10 personer
- 2 st zittauerlökar
- 1/2 bit ingefärsrot
- 2 vitlöksklyftor
- 60 g OSCAR® Oxbuljong pasta
- 2 l vatten
- 40 g fisksås
- 1 tsk korianderfrön
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk kryddnejlika
- 1 tsk kardemummakapslar
- 4 st stjärnanis
- 1 kanelstång
- 2 msk farinsocker
- salt och socker
- 1 kg oxbringa
- risnudlar
- salladslökar
- thailändsk basilika
- mynta
- lime
Förberedelse
- Rosta lök, ingefära och vitlök i en torr panna tills de får en lätt grillad kant.
- Koka upp buljongpastan, vattnet och fisksåsen och tillsätt sedan den rostade löken och ingefäran tillsammans med kryddor och farinsocker.
- Lägg oxbringan i en separat stekpanna. Tillsätt kallt vatten och koka upp det. Blanchera köttet i 3 minuter och skölj sedan noggrant i kallt vatten. Lägg över köttet i grytan med buljongen.
- Låt köttet sjuda i pho-basen tills det är mört. Sila buljongen och låt köttet vila i den i en timme.
- Smaka av soppan med salt och socker.
- Servera med risnudlar, färska örter och färskpressad lime.
Tips: Om man önskar ett alternativ till nötkött kan rätten enkelt tillagas med OSCAR® Hönsbuljong pasta genom att följa samma procedur.