Ingredienser

10 personer

  • 2 st zittauerlökar
  • 1/2 bit ingefärsrot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 60 g OSCAR® Oxbuljong pasta
  • 2 l vatten
  • 40 g fisksås
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk kardemummakapslar
  • 4 st stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 msk farinsocker
  • salt och socker
  • 1 kg oxbringa
  • risnudlar
  • salladslökar
  • thailändsk basilika
  • mynta
  • lime

Förberedelse

  1. Rosta lök, ingefära och vitlök i en torr panna tills de får en lätt grillad kant.
  2. Koka upp buljongpastan, vattnet och fisksåsen och tillsätt sedan den rostade löken och ingefäran tillsammans med kryddor och farinsocker.
  3. Lägg oxbringan i en separat stekpanna. Tillsätt kallt vatten och koka upp det. Blanchera köttet i 3 minuter och skölj sedan noggrant i kallt vatten. Lägg över köttet i grytan med buljongen.
  4. Låt köttet sjuda i pho-basen tills det är mört. Sila buljongen och låt köttet vila i den i en timme.
  5. Smaka av soppan med salt och socker.
  6. Servera med risnudlar, färska örter och färskpressad lime.

Tips: Om man önskar ett alternativ till nötkött kan rätten enkelt tillagas med OSCAR® Hönsbuljong pasta genom att följa samma procedur.

Products used in the recipe