Lamm med dill, räkor och ärtor
Ingredienser
10 personer
- 1,5 kg lammlägg eller lammfilé, tärnad
- 2 lagerblad
- 25 g OSCAR® Lammfond koncentrat
- 1,5 liter vatten
- 200 g ärtor
- 200 g räkor
- 1 liter grädde 38 %
- 50 g smör
- 100 g OSCAR® Roux flytande redning
- 1 knippe dill
- 1 knippe persilja
- Salt och peppar
Förberedelse
- Lägg lammkött, vatten, lagerblad och buljong i en gryta. Koka tills det är mört, ca 1,5 timme. Sila lagen.
- Koka upp 1 liter av buljongen, tillsätt grädde och red med roux.
- Vispa i smör, smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
- Tillsätt lamm och ärtor, värm igenom. Rör ner räkorna strax före servering.
Tips: Servera med färskpotatis och extra dill.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Roux – flytande redning
OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.