Lamm med dill, räkor och ärtor

Lamm med dill, räkor och ärtor


Ingredienser

10 personer

  • 1,5 kg lammlägg eller lammfilé, tärnad
  • 2 lagerblad
  • 25 g OSCAR® Lammfond koncentrat
  • 1,5 liter vatten
  • 200 g ärtor
  • 200 g räkor
  • 1 liter grädde 38 %
  • 50 g smör
  • 100 g OSCAR® Roux flytande redning
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe persilja
  • Salt och peppar

Förberedelse

  1. Lägg lammkött, vatten, lagerblad och buljong i en gryta. Koka tills det är mört, ca 1,5 timme. Sila lagen.
  2. Koka upp 1 liter av buljongen, tillsätt grädde och red med roux.
  3. Vispa i smör, smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
  4. Tillsätt lamm och ärtor, värm igenom. Rör ner räkorna strax före servering.

Tips: Servera med färskpotatis och extra dill.

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Roux – flytande redning

OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.