
Krämig linssoppa med röd curry
Ingredienser
10 personer
- 30 g olja
- 150 g lök, finhackad
- 10 g vitlök, pressad
- 15 g färsk ingefära, riven
- 40 g röd currypasta
- 200 g röda linser, sköljda
- 600 kokosmjölk
- 600 ml vatten
- 40 g OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
- 30 g OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
- limesaft, salt och peppar efter smak
Förberedelse
- Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och ingefära i 2-3 minuter.
- Tillsätt den röda currypastan och stek i ytterligare 1 min. för att frigöra smaken.
- Tillsätt linser, kokosmjölk, vatten och koncentrat.
- Låt sjuda i 15-20 minuter tills linserna är helt mjuka.
- Använd en stavmixer för en krämig konsistens eller låt det vara rustikt.
- Smaka av med limejuice, salt och peppar.