Krämig linssoppa med röd curry

Krämig linssoppa med röd curry


Ingredienser

10 personer

  • 30 g olja
  • 150 g lök, finhackad
  • 10 g vitlök, pressad
  • 15 g färsk ingefära, riven
  • 40 g röd currypasta
  • 200 g röda linser, sköljda
  • 600 kokosmjölk
  • 600 ml vatten
  • 40 g OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
  • 30 g OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
  • limesaft, salt och peppar efter smak

Förberedelse

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och ingefära i 2-3 minuter.
  2. Tillsätt den röda currypastan och stek i ytterligare 1 min. för att frigöra smaken.
  3. Tillsätt linser, kokosmjölk, vatten och koncentrat.
  4. Låt sjuda i 15-20 minuter tills linserna är helt mjuka.
  5. Använd en stavmixer för en krämig konsistens eller låt det vara rustikt.
  6. Smaka av med limejuice, salt och peppar.