Gratäng med blomkål och spenat

Gratäng med blomkål och spenat


Ingredienser

10 personer

  • 400 g makaroner
  • 1 blomkål, i buketter
  • 300 g spenat
  • 1 liter helmjölk
  • 200 g grädde 38 %
  • 150 g riven ost (ev. gruyèreost)
  • 100 g OSCAR® Roux flytande redning
  • 25 g smör
  • 1 tsk muskotnöt
  • Salt och peppar

Förberedelse

  1. Koka pastan al dente. Blanchera blomkålen. Skölj spenaten.
  2. Värm mjölk och grädde, tillsätt roux under vispning till krämig konsistens.
  3. Tillsätt smör, ost och kryddor. Smaka av.
  4. Vänd ner pasta, spenat och blomkål i såsen. Lägg i en smord form.
  5. Strö över mer ost och gratinera i 20-25 min. i 200 °C.

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Roux – flytande redning

OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.