Gratäng med blomkål och spenat
Ingredienser
10 personer
- 400 g makaroner
- 1 blomkål, i buketter
- 300 g spenat
- 1 liter helmjölk
- 200 g grädde 38 %
- 150 g riven ost (ev. gruyèreost)
- 100 g OSCAR® Roux flytande redning
- 25 g smör
- 1 tsk muskotnöt
- Salt och peppar
Förberedelse
- Koka pastan al dente. Blanchera blomkålen. Skölj spenaten.
- Värm mjölk och grädde, tillsätt roux under vispning till krämig konsistens.
- Tillsätt smör, ost och kryddor. Smaka av.
- Vänd ner pasta, spenat och blomkål i såsen. Lägg i en smord form.
- Strö över mer ost och gratinera i 20-25 min. i 200 °C.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Roux – flytande redning
OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.