Fläsklägg med brun gräddsås

Fläsklägg med brun gräddsås


Ingredienser

10 personer

  • 4 fläskläggar
  • 3 lökar, grovhackade
  • 3 morötter, skurna i skivor
  • ½ rotselleri, tärnad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 10 kvistar timjan
  • 1 liter vatten
  • 150 g OSCAR® Premium Mörk Kalvfond Pasta
  • 100 g OSCAR® Roux flytande redning
  • 200 g grädde 38 %
  • Salt, peppar, smör/olja

Förberedelse

  1. Krydda fläskläggarna, bryn dem ordentligt och ta upp dem.
  2. Tillsätt vatten, aromer och OSCAR® Premium Mörk Kalvfond Pasta. Lägg tillbaka läggarna.
  3. Bräsera i 2 timmar på låg värme (eller i ugnen på 160 °C).
  4. Ta upp läggarna och stek dem i 220 °C i 20-30 minuter tills svålen är krispig.
  5. Sila såsen, tillsätt grädde och red av med roux.

Tips: Reducera skyn för kraftigare smak. Servera med potatis och ärtor.

Inspiration

OSCAR® Roux – flytande redning

OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.