Fläsklägg med brun gräddsås
Ingredienser
10 personer
- 4 fläskläggar
- 3 lökar, grovhackade
- 3 morötter, skurna i skivor
- ½ rotselleri, tärnad
- 4 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 10 kvistar timjan
- 1 liter vatten
- 150 g OSCAR® Premium Mörk Kalvfond Pasta
- 100 g OSCAR® Roux flytande redning
- 200 g grädde 38 %
- Salt, peppar, smör/olja
Förberedelse
- Krydda fläskläggarna, bryn dem ordentligt och ta upp dem.
- Tillsätt vatten, aromer och OSCAR® Premium Mörk Kalvfond Pasta. Lägg tillbaka läggarna.
- Bräsera i 2 timmar på låg värme (eller i ugnen på 160 °C).
- Ta upp läggarna och stek dem i 220 °C i 20-30 minuter tills svålen är krispig.
- Sila såsen, tillsätt grädde och red av med roux.
Tips: Reducera skyn för kraftigare smak. Servera med potatis och ärtor.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Roux – flytande redning
OSCAR® Roux är en ny, flytande redning som har utvecklats för professionella kök med fokus på effektivitet, kvalitet och stabilitet. Den grönsaks- och glutenfria rouxen ger jämnt resultat och ren smak - utan klumpar och utan förbehandling.