Vaktel sky

Vaktel sky


Serveringsförslag: Vaktel med sparris, salladslök, persilja, morötter och vaktel sky med persiljeolja.

Ingredienser

10 personer

  • olja
  • vaktelskrov och puts
  • 100 g mirepoix av morot, lök och selleri
  • 15 g tomatpuré
  • 2 dl vitvin
  • 1 l vatten
  • 100 g OSCAR® Premium Stekt Kycklingfond pasta
  • 1 stk lagerblad
  • 10 g svartpepparkorn
  • salt och peppar
  • persiljeolja

Förberedelse

  1. Hetta upp olja på medelhög värme. Lägg i vaktelskrov och bryn dem väl på alla sidor för att utveckla smak.
  2. Tillsätt mirepoix. Fräs i 4-5 minuter tills grönsakerna börjar få färg. Rör ner tomatpurén och låt koka i några minuter.
  3. Tillsätt vitvin och 1/3 del vatten i grytan. Låt detta reduceras till hälften samtidigt som du skrapar botten av kastrullen med en träslev för att lossa eventuella karamelliserade rester.
  4. Tillsätt resten av vatten i pannan, och OSCAR® Premium Stekt Kycklingfond pasta, lagerblad och pepparkorn. Låt sjuda på låg värme i 20 minuter.
  5. Sila skyn genom en finmaskig sil eller trasa och pressa ut all vätska ur skrovet och grönsakerna. Häll tillbaka den silade såsen i kastrullen och reducera den till önskad koncentration. Smaka av med salt och peppar.
  6. Precis före servering värmer du upp såsen och vispar försiktigt i lite persiljeolja så att såsen separeras något och får en vacker grön kontrast.

Tips: Såsen kan också separeras med en bitter olivolja

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.