
Vaktel sky
Ingredienser
10 personer
- olja
- vaktelskrov och puts
- 100 g mirepoix av morot, lök och selleri
- 15 g tomatpuré
- 2 dl vitvin
- 1 l vatten
- 100 g OSCAR® Premium Stekt Kycklingfond pasta
- 1 stk lagerblad
- 10 g svartpepparkorn
- salt och peppar
- persiljeolja
Förberedelse
- Hetta upp olja på medelhög värme. Lägg i vaktelskrov och bryn dem väl på alla sidor för att utveckla smak.
- Tillsätt mirepoix. Fräs i 4-5 minuter tills grönsakerna börjar få färg. Rör ner tomatpurén och låt koka i några minuter.
- Tillsätt vitvin och 1/3 del vatten i grytan. Låt detta reduceras till hälften samtidigt som du skrapar botten av kastrullen med en träslev för att lossa eventuella karamelliserade rester.
- Tillsätt resten av vatten i pannan, och OSCAR® Premium Stekt Kycklingfond pasta, lagerblad och pepparkorn. Låt sjuda på låg värme i 20 minuter.
- Sila skyn genom en finmaskig sil eller trasa och pressa ut all vätska ur skrovet och grönsakerna. Häll tillbaka den silade såsen i kastrullen och reducera den till önskad koncentration. Smaka av med salt och peppar.
- Precis före servering värmer du upp såsen och vispar försiktigt i lite persiljeolja så att såsen separeras något och får en vacker grön kontrast.
Tips: Såsen kan också separeras med en bitter olivolja
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.