
Skummig fisksås
Ingredienser
10 personer
- 2 l grädde
- 1,5 l vatten
- 5 dl vitvin
- 300 g OSCAR® Premium Fiskfumet pasta
- 1 näve dill- eller persiljestjälkar
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 msk korianderfrön
- citronskal från 2 citroner
- 250 g crème fraiche 38 %
Förberedelse
- Häll grädde, vatten, vitvin och OSCAR® Premium Fiskfumet pasta i en stor kastrull. Värm på medelvärme tills det sjuder.
- Tillsätt dill- eller persiljestjälkar, pepparkorn, fänkålsfrön, korianderfrön och citronskal. Låt det koka i ca 30 minuter så att kryddorna kan frigöra sin smak.
- Fortsätt att sjuda såsen tills vätskan har reducerats och fått en lätt förtjockad konsistens.
- Sila såsen och blanda sedan i smöret lite i taget för att få en slät och fyllig konsistens. Rör i crème fraiche för extra fyllighet och syra.
- Precis före servering kan du använda en stavmixer eller skummare för att vispa ner luft i såsen så att den blir lätt och skummig.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.