Skummig fisksås

Skummig fisksås


Den skummiga fisksåsen passar perfekt till delikata fiskrätter som pocherad torsk, smörstekt gös eller stekt piggvar, serverad med säsongens grönsaker.

Ingredienser

10 personer

  • 2 l grädde
  • 1,5 l vatten
  • 5 dl vitvin
  • 300 g OSCAR® Premium Fiskfumet pasta
  • 1 näve dill- eller persiljestjälkar
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk korianderfrön
  • citronskal från 2 citroner
  • 250 g crème fraiche 38 %

Förberedelse

  1. Häll grädde, vatten, vitvin och OSCAR® Premium Fiskfumet pasta i en stor kastrull. Värm på medelvärme tills det sjuder.
  2. Tillsätt dill- eller persiljestjälkar, pepparkorn, fänkålsfrön, korianderfrön och citronskal. Låt det koka i ca 30 minuter så att kryddorna kan frigöra sin smak.
  3. Fortsätt att sjuda såsen tills vätskan har reducerats och fått en lätt förtjockad konsistens.
  4. Sila såsen och blanda sedan i smöret lite i taget för att få en slät och fyllig konsistens. Rör i crème fraiche för extra fyllighet och syra.
  5. Precis före servering kan du använda en stavmixer eller skummare för att vispa ner luft i såsen så att den blir lätt och skummig.

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.