Såsbas för musslor med...

Såsbas för musslor med fänkål & chili


Serveringsförslag: Lägg de nysköljda musslorna i den heta såsen och låt dem ånga under lock i 5-7 minuter tills de öppnar sig. Servera med knaprigt bröd och strö över lite färskhackad dill eller fänkålstoppar.

Ingredienser

10 personer

  • 100 g smör
  • 1 stor fänkål, skuren i tunna skivor
  • 1-2 röda chilifrukter, finhackade
  • (justera till önskad styrka)
  • 1 l grädde
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitvin
  • 150 g OSCAR® Premium Fiskfumet pasta
  • 50 g OSCAR® Musselfond koncentrat
  • dill- eller persiljestjälkar
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk korianderfrön
  • citronskal
  • 150 g creme fraiche 38 %

Förberedelse

  1. Hetta upp lite smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt fänkål och chili och fräs i 4-5 minuter tills fänkålen är lätt gyllene och börjar mjukna.
  2. Häll vitvin, grädde, vatten, OSCAR® Premium Fiskfumet pasta och OSCAR® Musselfond koncentrat i pannan med fänkål och chili. Rör om väl och låt blandningen koka upp på medelvärme.
  3. Tillsätt dill- eller persiljestjälkar, fänkålsfrön, svartpepparkorn, korianderfrön och citronskal i pannan. Låt sjuda i ca 10 minuter så att smakerna utvecklas.
  4. Sila såsen för att ta bort kryddor och stjälkar. Vispa i smöret.
  5. Avsluta med att röra ner gräddfil i såsen för att ge den extra fyllighet och syra.

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.