
Såsbas för musslor med fänkål & chili
Ingredienser
10 personer
- 100 g smör
- 1 stor fänkål, skuren i tunna skivor
- 1-2 röda chilifrukter, finhackade
- (justera till önskad styrka)
- 1 l grädde
- 8 dl vatten
- 2 dl vitvin
- 150 g OSCAR® Premium Fiskfumet pasta
- 50 g OSCAR® Musselfond koncentrat
- dill- eller persiljestjälkar
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 msk korianderfrön
- citronskal
- 150 g creme fraiche 38 %
Förberedelse
- Hetta upp lite smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt fänkål och chili och fräs i 4-5 minuter tills fänkålen är lätt gyllene och börjar mjukna.
- Häll vitvin, grädde, vatten, OSCAR® Premium Fiskfumet pasta och OSCAR® Musselfond koncentrat i pannan med fänkål och chili. Rör om väl och låt blandningen koka upp på medelvärme.
- Tillsätt dill- eller persiljestjälkar, fänkålsfrön, svartpepparkorn, korianderfrön och citronskal i pannan. Låt sjuda i ca 10 minuter så att smakerna utvecklas.
- Sila såsen för att ta bort kryddor och stjälkar. Vispa i smöret.
- Avsluta med att röra ner gräddfil i såsen för att ge den extra fyllighet och syra.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.