Musselsås med fänkål

Musselsås med fänkål


Serveringsförslag: Bakad fisk, grön sparris, radicchio och musselsås med fänkål.

Ingredienser

10 personer

  • 1 l grädde
  • 1 l vatten
  • 85 g OSCAR® Premium Fiskfumet pasta
  • 60 g OSCAR® Musselfond koncentrat
  • 150 g fänkål (eventuellt rester från cruditen)
  • 10 g fänkålsfrön
  • 10 g korianderfrön 
  • 150 g smör
  • eventuell skorpor av parmesan- eller pecorinoost
  • citronsaft
  • salt

Förberedelse

  1. Lägg alla ingredienser, utom citronsaft och salt, i en kastrull. 
  2. Koka upp och låt sjuda tills basen har reducerats med 10 %, sila sedan.
  3. Smaka av med salt och citronsaft. 
  4. Mixa såsen tills den skummar något.

Products used in the recipe