Marsala Stroganoff sås

Marsala Stroganoff sås


Ingredienser

10 personer

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 15 g smör
  • 15 g olivolja
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 200 g Marsala vin
  • 250 g vatten
  • 1 msk Dijonsenap
  • 50 g OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta
  • 40 g OSCAR® Svampfond koncentrat
  • 1,5 dl grädde
  • salt och peppar

Förberedelse

  1. Fräs schalottenlök och vitlök i smör och olivolja tills de är mjuka.
  2. Tillsätt champinjonerna och stek dem gyllene.
  3. Häll Marsala-vinet i kastrullen och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften.
  4. Tillsätt vatten, senap, OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta, OSCAR® Svampfond koncentrat och grädde. Låt såsen sjuda tills den tjocknar något.
  5. Smaka av med salt och peppar och en skvätt färskt Marsala-vin.

Tips: Du kan bryn köttet i en stekpanna och låta det koka färdigt i såsen medan såsen kokar ner.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.