
Marsala Stroganoff sås
Ingredienser
10 personer
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 15 g smör
- 15 g olivolja
- 250 g champinjoner, skivade
- 200 g Marsala vin
- 250 g vatten
- 1 msk Dijonsenap
- 50 g OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta
- 40 g OSCAR® Svampfond koncentrat
- 1,5 dl grädde
- salt och peppar
Förberedelse
- Fräs schalottenlök och vitlök i smör och olivolja tills de är mjuka.
- Tillsätt champinjonerna och stek dem gyllene.
- Häll Marsala-vinet i kastrullen och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften.
- Tillsätt vatten, senap, OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta, OSCAR® Svampfond koncentrat och grädde. Låt såsen sjuda tills den tjocknar något.
- Smaka av med salt och peppar och en skvätt färskt Marsala-vin.
Tips: Du kan bryn köttet i en stekpanna och låta det koka färdigt i såsen medan såsen kokar ner.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.