Kyckling blanquette sifon

Kyckling blanquette sifon


Serveringsförslag: Vit och grön sparris, kyckling, murklor, ramslök och kyckling blanquette sifon.

Ingredienser

10 personer

  • 3 ägg
  • 30 g crème fraiche 38 %
  • 20 g OSCAR® Premium Stekt Kycklingfond pasta
  • 150 g vatten
  • 250 g smör 
  • salt
  • äppelvinäger

Förberedelse

  1. Smält smöret på låg värme och håll det varmt.
  2. Lös upp OSCAR® Premium Stekt Kycklingfond pasta i kokande vatten.
  3. Blanda ägg och crème fraiche. Tillsätt den kokande kycklingfonden.
  4. Tillsätt sedan det varma smöret och smaka av med salt och vinäger. 
  5. Sila såsen genom en fin sil och häll upp den i en sifonflaska.
  6. Ladda sifonflaskan med en gaspatron, skaka väl och håll den varm i vattenbad vid ca 60°C fram till servering.

Products used in the recipe