
Kalvsås
Ingredienser
10 personer
- 45 g OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta
- 250 g vatten
- 1 dl rött eller vitt vin (valfritt, beroende på önskad smak)
- 250 g OSCAR® Sauce Espagnole
- 2 msk smör
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 1 tsk färsk timjan
- 1 tsk balsamvinäger
- salt och peppar
Förberedelse
- Smält hälften av smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade schalottenlöken och de krossade vitlöksklyftorna och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Häll vinet och balsamvinägern i kastrullen och låt koka upp. Låt sjuda tills vinet har reducerats till hälften.
- Tillsätt vatten, timjan, OSCAR® Sauce Espagnole og OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta i grytan och rör ihop med övriga ingredienser.
- Låt sjuda försiktigt i 5-10 minuter tills såsen har reducerats och tjocknat.
- Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt slutligen det sista smöret för att ge såsen en glansig och fyllig yta.