Kalvsås

Kalvsås


Serveringsförslag: Filé, fänkål, picklade senapsfrön och kalvsås.

Ingredienser

10 personer

  • 45 g OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta
  • 250 g vatten
  • 1 dl rött eller vitt vin (valfritt, beroende på önskad smak)
  • 250 g OSCAR® Sauce Espagnole
  • 2 msk smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk färsk timjan 
  • 1 tsk balsamvinäger 
  • salt och peppar

Förberedelse

  1. Smält hälften av smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade schalottenlöken och de krossade vitlöksklyftorna och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.
  2. Häll vinet och balsamvinägern i kastrullen och låt koka upp. Låt sjuda tills vinet har reducerats till hälften.
  3. Tillsätt vatten, timjan, OSCAR® Sauce Espagnole og OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta i grytan och rör ihop med övriga ingredienser.
  4. Låt sjuda försiktigt i 5-10 minuter tills såsen har reducerats och tjocknat.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt slutligen det sista smöret för att ge såsen en glansig och fyllig yta. 

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.