Kalvsås

Kalvsås


Serveringsförslag: Filé, fänkål, picklade senapsfrön och kalvsås.

Ingredienser

10 personer

  • 45 g OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta
  • 250 g vatten
  • 1 dl rött eller vitt vin (valfritt, beroende på önskad smak)
  • 250 g OSCAR® Sauce Espagnole
  • 2 msk smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk färsk timjan 
  • 1 tsk balsamvinäger 
  • salt och peppar

Förberedelse

  1. Smält hälften av smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade schalottenlöken och de krossade vitlöksklyftorna och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig.
  2. Häll vinet och balsamvinägern i kastrullen och låt koka upp. Låt sjuda tills vinet har reducerats till hälften.
  3. Tillsätt vatten, timjan, OSCAR® Sauce Espagnole og OSCAR® Premium Mörk Kalvfond pasta i grytan och rör ihop med övriga ingredienser.
  4. Låt sjuda försiktigt i 5-10 minuter tills såsen har reducerats och tjocknat.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt slutligen det sista smöret för att ge såsen en glansig och fyllig yta.