Ingredienser

10 personer

  • olja
  • 1 lök, grovhackad
  • 2 stora morötter, skurna i skivor
  • 1 stjälkar selleri, skurna i skivor
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl cognac
  • 2 l vatten
  • 2 l grädde
  • 300 g OSCAR® Premium Hummerfumet pasta
  • 1 handfull persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 citron, skal
  • 250 g smör
  • creme fraiche 38 %

Förberedelse

  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, morötter, selleri och vitlök och fräs i 5-6 minuter tills grönsakerna börjar få färg.
  2. Rör ner tomatpastan och låt koka i ytterligare 2 minuter. Häll konjak i pannan och flambera för att bränna bort alkoholen.
  3. Tillsätt sedan vatten och grädde. Tillsätt OSCAR® Premium Hummerfumet pasta och rör om tills den är helt upplöst.
  4. Tillsätt persiljestjälkar, lagerblad, svartpepparkorn, fänkålsfrön och citronskal. Låt bisquen sjuda i ca 20 minuter för att utveckla smaken.
  5. Sila bisquen för att få bort grönsaker och kryddor. Lägg tillbaka den i pannan och tillsätt resten av smöret, lite i taget, för att få en fyllig och slät konsistens.
  6. Rör i gräddfil för en lätt syrlig balans och mixa bisquen med en stavmixer för att göra den extra krämig och fluffig.

Tips: Justera styrkan på hummerbisquen så att smaken förblir balanserad i förhållande till portionsstorleken. 

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.