
Hummerbisque
Ingredienser
10 personer
- olja
- 1 lök, grovhackad
- 2 stora morötter, skurna i skivor
- 1 stjälkar selleri, skurna i skivor
- 2 klyftor vitlök, krossade
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl cognac
- 2 l vatten
- 2 l grädde
- 300 g OSCAR® Premium Hummerfumet pasta
- 1 handfull persiljestjälkar
- 1 lagerblad
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 citron, skal
- 250 g smör
- creme fraiche 38 %
Förberedelse
- Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök, morötter, selleri och vitlök och fräs i 5-6 minuter tills grönsakerna börjar få färg.
- Rör ner tomatpastan och låt koka i ytterligare 2 minuter. Häll konjak i pannan och flambera för att bränna bort alkoholen.
- Tillsätt sedan vatten och grädde. Tillsätt OSCAR® Premium Hummerfumet pasta och rör om tills den är helt upplöst.
- Tillsätt persiljestjälkar, lagerblad, svartpepparkorn, fänkålsfrön och citronskal. Låt bisquen sjuda i ca 20 minuter för att utveckla smaken.
- Sila bisquen för att få bort grönsaker och kryddor. Lägg tillbaka den i pannan och tillsätt resten av smöret, lite i taget, för att få en fyllig och slät konsistens.
- Rör i gräddfil för en lätt syrlig balans och mixa bisquen med en stavmixer för att göra den extra krämig och fluffig.
Tips: Justera styrkan på hummerbisquen så att smaken förblir balanserad i förhållande till portionsstorleken.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.