Fiskvelouté med persilja

Fiskvelouté med persilja


Prova vår OSCAR® Premium Fiskefumet pasta i denna delikata fiskvelouté med persilja. En enkel roux, vatten och Fiskefumet pasta skapar tillsammans en lätt men smakrik sås som lyfts av persiljans fräscha smak. Skräddarsy såsen med dina favoritörter som dill eller ramslök. Servera samma dag för att bevara den fräscha gröna färgen.

Ingredienser

10 personer

  • 50 g smör
  • 50 g mjöl
  • 500 g vatten
  • 35 g OSCAR® Premium Fiskfumet pasta
  • 250 g persilja
  • salt och peppar

Förberedelse

  1. Gör roux i en kastrull, tillsätt vatten och OSCAR® Premium Fiskfumet pasta.
  2. Skölj och plocka persiljan och blanda ner i den varma velouten.
  3. Sila såsen och smaka av med peppar och lite salt.

Tips: Du kan också smaksätta såsen med andra örter, t.ex. dill eller ramslök. Såsen ska helst användas samma dag eftersom den gröna färgen bleknar.

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler