
Bräserad lammlägg
Ingredienser
10 personer
- 4 lammlägg
- 2 lök, grovhackad
- 3 stora morötter, skurna i skivor
- 2 stjälkar selleri, skurna i skivor
- 3 klyftor vitlök, krossad
- 2 msk tomatpuré
- 1 l vatten
- 100 g OSCAR® Premium Lammjus pasta
- 2 lagerblad
- 4-5 timjankvistar
- 1 msk svartpepparkorn
- salt och peppar
Förberedelse
- Krydda lammläggen med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stor gryta eller stekpanna och bryn lammläggen väl på alla sidor. Plocka upp dem och lägg dem åt sidan.
- Lägg i lök, morötter, selleri och vitlök i samma gryta. Fräs i 5-6 minuter tills grönsakerna börjar få färg.
- Tillsätt tomatpurén och låt koka i ytterligare 2 minuter. Deglasera med lite vatten och låt det reduceras till ungefär hälften.
- Tillsätt resten av vattnet och OSCAR® Premium Lammjus pasta och rör om så att pastan löses upp. Lägg tillbaka lammläggen i grytan tillsammans med lagerblad, timjan och pepparkorn.
- Täck över grytan med lock och låt skaften bräsera på låg värme i ca 2,5-3 timmar eller tills köttet är mört från benet. Alternativt kan du bräsera dem i ugnen på 160°C.
- När lammläggen är klara, ta bort dem från grytan. Sila såsen och koka ner den lite för att få en mer koncentrerad smak. Smaka av med salt och peppar.
Tips: Servera de bräserade lammläggen med den fylliga lammsåsen och lägg till tillbehör som potatismos, rotfruktspuré eller polenta och en fräsch grönsallad.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa fler
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.